Bandić: Ne znam zašto me USKOK zove kao svjedoka, ali ću se odazvati pozivu

DOGRADONAČELNIK Zagreba Milan Bandić kazao je danas da ne zna zbog čega bi ga USKOK zvao kao svjedoka u slučaju Mate Granića i Darinka Bage, osumnjičenih za primanje i pomaganje u primanju mita.

"Nemam pojma o čemu se radi, ali ću se sa zadovoljstvom odazvati pozivu", rekao je Bandić novinarima koji na Zagrebačkom velesajmu prate 9. konvenciju SDP-a.

Na pitanje nije li možda riječ o suradnji Zagrebačkog električnog tramvaja i Končara, odgovorio je da o tome ne želi nagađati jer bi, rekao je, svako nagađanje bilo neozbiljno i neodgovorno.

"Poštujem institucije pravne države i odazvat ću se svakom njihovom pozivu, odazvao bih se i da sam, ne daj Bože, osumnjičen", rekao je Bandić.

Bivšeg ministra vanjskih poslova, predsjedničkog kandidata i čelnika DC-a Matu Granića i predsjednika uprave Končara Darinka Bagu USKOK je osumnjičio za primanje mita, odnosno za pomaganje u primanju mita i oni su sinoć zadržani u 48-satnom pritvoru. Među svjedocima koje je predložilo tužiteljstvo, kako su jučer rekli novinarima branitelji osumnjičenih, je i Milan Bandić.



Pročitajte više