Bandić o kandidaturi za predsjednika: "Najvažnije da je čovjek zdrav"

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

NACIONAL je u današnjem tiskanom izdanju objavio kakvo to rujansko iznenađenje sprema zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Kako su objavili, tvrdeći da im je to potvrdio visoki politički izvor blizak vrhu HDZ-a, Bandić će dati ostavku na mjesto gradonačelnika te će se kandidirati za predsjednika, a sve opcije oko toga su dugo razrađivane.

Bandića su danas novinari o tome pitali. On to nije ni potvrdio niti demantirao.

"Najvažnije je da je čovjek zdrav", odgovorio je Bandić na upit novinara. To je još jednom ponovio.

Bandić se, podsjetimo, već 2009. godine kandidirao za predsjednika. Tada je u drugom krugu poražen od Ive Josipovića. Prije mjesec dana, na proslavi Oluje u Kninu, Bandić je opet dao do znanja da razmišlja o kandidaturi.

"Hrvatskoj je potreban novi Tuđman, čovjek koji će lupiti šakom o stol i koji će ujediniti ljude na tragu rada, znanja, demografske obnove i solidarnosti. Nikoga ne komentiram, a nešto će biti, nešto ću reći krajem devetog mjeseca, nakon toga neće ništa biti isto", kazao je zagrebački gradonačelnik 5. 8. u Kninu.

Nije tada želio komentirati druge kandidate, a dodao je kako sprema iznenađenje za rujan. Nacional piše kako će to iznenađenje biti odlazak s mjesta gradonačelnika i kandidatura na izborima.

Pročitajte više