Bandić oprostio 243 milijuna kuna "težak" dug Dinamu

ZAGREBAČKI dogradonačelnik Milan Bandić, prije pet godina je potpisao s upravom NK Dinama novi ugovor kojim poništava ugovor iz 1993., a kojim se Dinamo obvezao platiti razliku od 650 milijuna kuna, koliko je stajalo zajedničko ulaganje Grada i tadašnje NK Croatie u obnovu maksimirskog stadiona.

Još prije 12 godina grad Zagreb i Croatia su ugovorima dogovorili pokretanje obnove maksimirskog stadiona čija je vrijednost ulaganja u projekt iznosila 650 milijuna kuna. Grad je tada uložio 307,3 milijuna kuna i obvezao se uložiti još 100 milijuna kuna. Croatia je trebala pokriti razliku do ukupne vrijednosti ulaganja od 650 milijuna kuna, tj. 242,6 milijuna.

Međutim, klub iz Maksimirske 128 to nije učinio, a tadašnji zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, novim je ugovorom iz 2000. godine jednim potpisom na novom ugovoru poništio postojeći dug, javlja Večernji list.

Bandić je, doduše, u novom ugovoru ostavio jednu točku aneksa starog ugovora kojom se jamči Gradu vlasništvo nad maksimirskim stadionom, međutim Večernji list od pravnih stručnjaka doznaje da se ne može poništiti glavni ugovor, a da ostane vrijediti neki od njegovih aneksa. U tom slučaju nije jasno kome pripada stadion i novosagrađeni prostori na njemu.

Inače, grad je dosada u maksimirski stadion "utukao" 470 milijuna kuna, a prema predviđanjima  Ureda za izgradnju stadiona, do završetka projekta trebalo bi uložiti još 150 milijuna kuna.

Podsjetimo, potkraj ožujka je Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić, na tvrdnje kako Dinamov stadion guta milijune kuna zagrebačkih platiša poreza, rekao da je stadion u Maksimiru vlasništvo grada a ne NK Dinama.

Pročitajte više