Bandić već predao šest potpisa Plenkoviću? "Pričekajmo, vraćam se sutra navečer"

Foto: FAH

PREDSJEDNIK stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti Milan Bandić nije u četvrtak potvrdio medijska nagađanja da u svome budućem klubu ima šest zastupnika koji su dali potpise predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću čime bi mu nedostajala još samo četiri potpisa kako bi dobio mandat od predsjednice Republike za sastavljanje nove vlade i to bez Mosta s kojim vodi pregovore. 

Novinare je zanimalo koliko Bandić ima "ruku u Hrvatskom saboru", njegov klub zastupnika i oni koji su mu se priključili, s obzirom da se sada odlučuje o Vladi.

"To ćete znati na prvoj sjednici Sabora kada budemo održali klub. Stvari se mijenjaju iz dana u dan. Prema tome, nemojte da prejudiciram", odgovorio je Bandić.

Njegova Koalicija za premijera je na prijevremenim parlamentarnim izborima osvojila dva saborska mandata.

Bandić nije izrijekom odgovorio na pitanje je li šest zastupnika o kojima mediji pišu da će biti u njegovom klubu dalo potpise predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću kao mandataru za sastavljanje nove vlade.

"Pričekajmo. Ja idem na put. Vraćam se sutra navečer. Neće me biti ovdje. Želim da se što prije konstituira vlada i da počnemo raditi na zajedničkim projektima Grada Zagreba i Republike Hrvatske. A imamo toga puno, nakon četiri i pol izgubljene godine", poručio je Bandić na konferenciji za novinare na Cvjetnom trgu.

Pročitajte više