Bandić se ne predaje: Ili moj cjenik vrtića ili ćemo o tome na referendumu

MILAN BANDIĆ ne odustaje od odluke da se vrtići u Zagrebu naplaćuju po dohodovnom cenzusu. U 12,30 sati sazvao je tiskovnu konferenciju i najavio da je spreman spor oko vrtića riješiti referendumom! Zaustavio je primjenu pravilnika kojega je jučer izglasala SDP-ova većina na sjednici Gradske skupštine.

Analizirao cijene na dva vrtića. Koja? To ne želi otkriti.

"To je najbolja i najpravednija odluka koju sam mogao donijeti, nije riječ o recesiji već o raspodjeli tereta krize i recesije. Napravili smo analizu na dva vrtića i pokazalo se da će 60 posto roditelja plaćati manje, samo 3 posto roditelja će plaćati više, a 15 posto jednako", izjavio je gradonačelnik, ali nije želio otkriti na koja je dva vrtića analiza obavljena.

Ujedinitelj HDZ-a I SDP-a

Nakon što je rekao da će, ako bude trebalo, svoje rješenje ponuditi građanima na referendumu, izrazio je ponos što je oko ovog pitanja uspio ujediniti SDP i HDZ.

"Ujedinio sam ih protiv sebe, to je sindrom hrvatskog jala", kazao je. 

Nije zaboravio ni SDP-ovca Juricu Meića koji ga je jučer nazvao lopovom i pitao ga ima li zbog lopovluka u zadnjih deset godina "problema sa Svevišnjim". Ponovio je da će podići tužbu protiv zastupnika koji ga napada kočijaškim rječnikom i kojemu "mržnja isijava iz očiju".

"Tu se kočijaškom retorikom od strane đilkoša aludira na moj privatni život", kaže Bandić. Gradonačelnik tvrdi da mora biti oštar u obračunu sa skupštinarima. "Moj život je u pitanju. Mladi kolega će svoje opasne optužbe morati objasniti na sudu i potkrijepiti ih dokazima", poručio je Bandić SDP-ovom gradskom zastupniku.

"Ja otrčim do Sljemena, oni trljaju krmelje"

Osvrnuo se i na špekulacije da bi ga SDP mogao rušiti prije redovnih lokalnih izbora 2013., ako HDZ u Saboru uskoro promijeni Zakon o referendumu. Poručio je da nema šanse da on mijenja svoju političku snagu.

"Dok oni trljaju krmelje, ja već otrčim 33 kruga ili odradim trčanje do Sljemena", zaključio je Bandić.

Nova cijena i dalje nepoznanica

Gradska skupština, nakon što je poslao zahtjev za suspenzijom njihove odluke, u narednih 15 dana mora zakazati sjednicu i ponovno raspravljati o  cijeni u zagrebačkim vrtićima.

Gradonačelnik je za kraj pecnuo i novinare, rekavši da će opet biti prisiljen objavljivati oglase u novinama ako točno ne prenesu što je rekao.

Pročitajte više