Bandić tvrdi da je on gazda u Zagrebu

POTPREDSJEDNIK Vlade Damir Polančec izviždan je na današnjem prvosvibanjskom skupu u Maksimiru, dok je govorio okupljenima o pozitivnim gospodarskim kretanjima u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj je lani ostvaren najniži rast potrošačkih cijena u tranzicijskim zemljama, rekao je Polančec, što su okupljeni kod velike pozornice u maksimirskom parku popratili burnim negodovanjem.

Polančec je istaknuo da je cilj Vlade priključenje EU-u, gospodarski rast i rast standarda i kvalitete života, posebice najugroženijih skupina, te se zauzeo za socijalni dijalog svih partnera.

Nakon govora novinarima je izjavio da najmanje zamjera ljudima koji su zviždali, ali se organizatori trebaju zapitati je li to najbolji način socijalnog dijaloga.

Okupljenima su se obratili i sindikalni čelnici, istaknuvši da je geslo ovogodišnje proslave 1. svibnja "Politiku i političare u službu rada i radnika".

"Konačno je došlo vrijeme da se političari stave u službu rada i radnika", rekla je čelnica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Vesna Dejanović.
Rad Vlade kritizirao je predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever, ustvrdivši da se obećanja olako daju, ali još lakše krše.

Dodao je da političari uvijek traže odricanja od građana, a sami se pritom ne odriču. "Konj i konjanik uvijek idu k istom cilju, ali jedan neprestano jaše, a drugi tegli", kazao je Sever.

U maksimirskom parku po lijepom vremenu prošli su deseci tisuća građana, a uz glazbeni program dijeli se 16.000 porcija tradicionalnoga graha, za koji su i ove godine bili veliki redovi.

Sindikalnoj povorci koja je s Jelačićeva trga kretala prema Maksimiru pridružio se zamjenik gradonačelnice i nositelj liste SDP-a, HSS-a i HSU-a Milan Bandić sa članovina SDP-a i HSS-a. Jedan od organizatora proslave Niko Gunjina iz Hrvatske udruge sindikata zatražio je od Bandića da se političari izdvoje iz kolone, ali Bandić to nije učinio.

"Bandić mi je rekao da je on gazda u Gradu", izjavio je Gunjina novinarima.

Milan Bandić je novinarima kazao da on svake godine sudjeluje u prvosvibanjskoj povorci.

Pročitajte više