BANJA LUKA: SDS GUBI NAKLONOST BIRAČA

Netom završeni mjesni izbori u Republici Srpskoj (RS) pokazali su veliku promjenu raspoloženja birača na štetu aktualne vlasti ovog entiteta, izjavio je u utorak novinarima u Banjoj Luci član vodstva Stranke neovisnih socijaldemokrata (SNSD) i potpredsjednik Skupštine Bosne i Hercegovine Nikola Špirić. L

Srpska demokratska stranka (SDS) koja je na prijašnjim izborima dobila 160 tisuća glasova, sada je pala na nešto manje od 120 tisuća, dok je Partija demokratskoga progresa (PDP) na ovim izborima dobila 46 tisuća glasova što u odnosu na prijašnje znači pad za oko 10 tisuća glasova. Najveći porast povjerenja zabilježila je SNSD kojoj je naklonjeno nekoliko tisuća građana više nego SDS-u.

"Nadali smo se da će birači i u Federaciji BiH na sličan način otkazati povjerenje nacionalno orijentiranim strankama no to se na žalost nije dogodilo", kazao je Špirić i dodao da njegova stranka očekuje bolji odnos međunarodne zajednice prema RS nakon što su mnogi njezini građani okrenuli leđa "uskonacionalno profiliranim strankama".





(Hina)xspod ybs

Pročitajte više