BBS pod istragom DORH-a: Kraljica reciklaže državu oštetila za 80 milijuna kuna?

TVORNICA za reciklažu ambalažnog otpada BBS nalazi se na korak od stečaja. Iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potvrdili su kako je tvornici više od godinu dana blokiran račun jer je više vjerovnika, a među njima i Fond, podnijelo zahtjev za ovrhu, piše Večernji.

Naime, BBS je samo Fondu sa zateznim kamatama dužan 5,3 milijuna kuna naknade za isporučenu PET ambalažu. Unatoč tome, toj tvrtki nije oduzeta koncesija za reciklažu.

Oštetili državu za 80 milijun kuna?

U Fondu kažu i da Ministarstvo financija na zahtjev DORH-a vodi istragu o poslovanju BBS-a. Rezultati istrage nisu poznati, no prema informacijama lista, Porezna uprava navodno je utvrdila da je BBS utajio 3.700 tona PET ambalaže i tako oštetio državu za više od 80 milijuna kuna. BBS je navodno izdavao lažne fakture i zajedno s trgovcima i skupljačima od Fonda izvlačio 0,62 lipe po PVC boci, koje nikad nisu prikupljene i reciklirane.

Vlasnica BBS-a, članica HDZ-a i nekadašanja saborska zastupnica Barbara Bešenić potvrdila je da je tvrtka dužna 23 milijuna kuna, ali da je razlog tome kriza. Tvrdi da je utaja boca potpuna laž.

Pročitajte više