Beograd: Pokopan Ivan Stambolić

NA BEOGRADSKOM Topčiderskom groblju, uz najviše državne i vojne počasti, danas je u obiteljsku grobnicu, pokopan bivši predsjednik Srbije Ivan Stambolić, koji je otet i ubijen 25. kolovoza 2000. godine.

Istraga ubojstva srbijanskog premijera Zorana Đinđića 12. ožujka ove godine pokazala je da su Stambolića otela i ubila petorica pripadnika nedavno rasformirane Jedinice za specijalne operacije tzv. Crvenih beretki, čiji je bivši zapovjednik Milorad Luković Legija - i sam prvoosumnjičen za atentat na Đinđića - ubojicama isplatio 100 tisuća DEM, dok je dvostruko veći iznos zadržao za sebe.

Tijelo Ivana Stambolića pronađeno je prije desetak dana na Fruškoj gori, a DNK analiza pokazala je da je nedvojbeno riječ o ubijenom bivšem predsjedniku Srbije. Za nestanak i ubojstvo Ivana Stambolića mediji i članovi Odbora za oslobađanje Ivana Stambolića, koji je djelovao od njegove otmice do prije nekoliko dana, optuživali su bračni par Milošević-Marković.

Mirjana Marković je, inače, napustila zemlju potkraj veljače ove godine, nekoliko dana prije ubojstva premijera Đinđića, te se navodno nalazi u Rusiji, odakle se očekuje njezino eventualno izručenje vlastima u Beogradu. Prema odluci Vlade Srbije danas su, u znak žalosti zbog smrti Ivana Stambolića, sve zastave na državnim institucijama spuštene na pola koplja.

Pročitajte više