BERLUSCONI ODBACUJE PREDVIĐANJA BRUXELLESA I OPTUŽUJE PRODIJA

Talijanski premijer Silvio Berlusconi je odbacio predviđanja iz Bruxellesa da će proračunski manjak Italije biti veći od 3 posto, koliko je propisala Europska unija.

"Imamo preciznu namjeru djelovati na način da ostanemo ispod tri posto", izjavio je Berlusconi. On je ipak rekao da situacija ne bi bila dramatična ako bi ta granica bila prekoračena. "Ako bi se granica od tri posto morala prekoračiti kako bi se podprlo rast, onda to ne bi bilo dramatično", naglasio je Berlusconi.

Reakciju je potakla najava da u izvješću Europske komisije, koje treba biti objavljeno u srijedu, stoje najave o talijanskom proračunskom manjku od 3,2 posto.

Berlusconi je predsjednika Europske komisije Romana Prodija optužio da svojim upozorenjem o proračunskom manjku Italije, vodi kampanju protiv Italije.

"One su početak Prodijeve izborne kampanje, jedne protutalijanske kampanje", rekao je on tijekom snimanja emisije na talijanskoj tv-mreži RAI.

"Ne vidim kako se danas može reći kako ćemo završiti 2004. godinu i što će se zbiti u 2005. To je pretjerano predviđanje", rekao je talijanski premijer.

(Hina) xtm ysb

Pročitajte više