Beus Richembergh: Drama Queen Kolinda s Mamićevog tuluma nalijeva benzin na huliganske baklje

Foto: FAH

SABORSKI zastupnik HNS-a Goran Beus Richembergh osvrnuo se večeras putem Facebooka na objavu Kolinde Grabar-Kitarović, koja je jučer nakon izgreda na utakmici Hrvatska-Češka krivce prozvala Orjunašima.

Objavu Beusa Richembergha u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Jučer mi je na vrh prsta bilo da napišem pohvalu predsjednici Republike zbog jasnog stava oko raspuštanja parlamenta. I sve se mislim: hoću, ma neću, pa sad ću ili kasnije ću. Al nakon njenoga sinoćnjega posta o huliganima-orjunašima i jutrošnjega traženja da se održi posebna sjednica vlade (možda telefonska?), jasno je da ona nikakve pohvale ne zaslužuje.

Ta Drama Queen s Mamićevog tuluma sad nalijeva benzin na huliganske baklje kao da je pala s Marsa. Dok je ta Oreškovićeva i Šustarova vlada opstruirala provođenje Zakona o sportu ne samo da je šutjela nego se pravila gluha (na stadionu u Osijeku). I sad bi ona bila vjerodostojan arbitar. Dajte, najte, gospođo", napisao je Beus.

> Kolinda sišla s uma: Za nerede na utakmici okrivila Orjunaše

> Kolinda na Fejsu lupetala o Orjunašima, Kosor je poklopila: Neki ljudi nisu dorasli funkciji

Prijateljica sa Zdravkom Mamićem

Valja podsjetiti kako se zadnjih dana u medijima spekuliralo kako bi na utakmici moglo doći do ovakvog ispada, i to zbog nezadovoljstva dijela hrvatskih navijača čelnim ljudima u HNS-u te osobito Zdravkom Mamićem.

> Predsjednice, čime vas to Mamić drži za muda?

U tom je kontekstu važno naglasiti i prijateljski odnos između Kolinde i Mamića, kojoj je on organizirao rođendansku proslavu te bogato donirao izbornu kampanju.

Zbog veze Kolinde i Mamića prije nekoliko mjeseci inicirana je i obavještajna afera. Bivši šef SOA-e Dragan Lozančić navodno je izgubio Kolindino povjerenje zato što nije obavijestio predsjednicu kako je u kontaktu s osobama koje su pod mjerama prisluškivanja i praćenja.

Radilo se, konkretno, o Zdravu Mamiću, koji je predmet par optužnica USKOK-a, a Kolinda je navodno kao "kolateralna žrtva" s gazdom Dinama i financijerom HDZ-a bila prisluškivana na rođendanskoj zabavi, koju joj je on priredio u svojoj vili u travnju 2015. godine. Vijest o Mamićevoj zabavi za Kolindu objavili su gotovo svi mediji te ista nikada nije opovrgnuta.

 

Pročitajte više