Beus Richembergh: Karamarko priprema smjenu Cvitana, to je najavljivao još u kampanji

Foto: Hina

ZASTUPNIK HNS-a Goran Beus Richembergh putem Facebooka napisao je kako HDZ priprema smjenu glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, a kako su u pozadini svega stranački interesi.


"HDZ PRIPREMA SMJENU GLAVNOG DRŽAVNOG ODVJETNIKA?

Prošlotjedno odbijanje vladajuće većine da se na nadležnom saborskom odboru raspravi izvješće Glavnog državnog odvjetnika za 2015. godinu znači samo jedno: sprema se smjena Dinka Cvitana.

Ništa čudno, prisjetimo li se Karamarkove izjave iz finala predizborne kampanje da bi "da je na njegovom mjestu dobro pripazio kad podiže optužnice protiv nekih osoba", misleći, naravno, na dužnosnike HDZ-a umočene u razne afere i skandale.

No ja ovdje javnost upozoravam na jednu drugu i puno važniju stvar. Naime, počelo je ponovljeno suđenje za aferu 'Fimi medija' na kojemu je HDZ jedna od optuženih strana za pljačku javnoga novca. DORH je taj koji ih tuži. Ne želi li HDZ, možda, personalnom promjenom na čelu DORH-a postići povlačenje optužnice?

To što je Božo Petrov danas izjavio da ne vidi ni jedan razlog za Cvitanovu smjenu, ne znači baš ništa. Isto to je tvrdio i za Lozančića pa je šef SOA morao otići. Kad Božo Petrov nešto kaže, zapišite to na led pa stavite na sunce", napisao je Beus Richembergh.
 

Pročitajte više