Beus Richembergh: Zamjeram Ivanu Vrdoljaku što me mjesecima pravio budalom

Foto: Hina

SABORSKI zastupnik i potpredsjednik stranke GLAS, Goran Beus Richembergh, gostovao je danas na televiziji N1 gdje je prokomentirao navodni povratak Ivana Vrdoljaka na čelo njegove bivše stranke, HNS-a.


Upitan kada ga je zadnji put vidio i jesu li komunicirali, odgovorio je kako nema potrebe za tim.

"Zadnji put smo se vidjeli na sjednici Središnjeg odbora kada se odlučivalo ide li se s HDZ-om, to je bilo u šestom mjesecu i od tada nismo imali kontakte, niti ima potrebe za tim. Zamjeram mu što se pozivao na onu alanfordovsku 'ne vjerujte čovjeku koji laže', a to se pretvorilo u stvarnost, mene je mjesecima pravio budalom, na glasine da će se ići s HDZ-om, stranački vrh nas je uvjeravao da je to nešto što je izmišljeno.

Ta priča o 'Titanic vladi' dobila je novu konotaciju kad se vidjelo da su ti kontakti postojali dugo, a iz Šeksovog intervjua objavljenog u subotu vidi se da su on i Vrdoljak bili arhitekti te koalicije i da se to dogovaralo puno ranije. Njegov manevar da ode iz politike da bi se vratio nama je jasan. Mislim da on i Plenković dobro surađuju duže vrijeme, a s obzirom na to da je on bio arhitekt koalicije, dobro je da on i Plenković kao kapetani budu na brodu, Titanicu, kako je on to govorio", zaključio je.

Pročitajte više