"Bezobrazni" Dodik: Kako nema Srbije na Euru, navijam za Hrvatsku!

"IZA cijele harange na mene stoji hrvatski predsjednik Stjepan Mesić", kazao je premijer Republike Srpske Milorad Dodik u današnjem izdanju Večernjeg lista za BiH, a govoreći o incidentu koji se nedavno dogodio u Zagrebu, kada ga je predsjednik Mesić, između ostalog, nazvao "bezobraznim".

Podsjetimo, predsjednik Stipe Mesić žestoko je osudio izjavu Milorada Dodika kako je Hrvatska stvorena na etničkom čišćenju te je poručio kako se Dodik nije ni trebao pojaviti na skupu srpskog narodnog vijeća. Također, Mesić je osudio Dodikovo pozivanje Srba na povratak u Republiku Srpsku, a ne u Bosnu i Hercegovinu, nazivajući tako nešto više od provokacije.

Isprovocirao ga Mesić?

Dodik je tako u razgovoru za Večernji list kazao kako je spornu optužbu da je Hrvatska počinila genocid nad Srbima, rekao tek kao reakciju na Mesićeve izjave te da takvo nešto nije rekao u Zagrebu, već kad se vratio u Banju Luku.

Posebno ga je naljutilo kada je Mesić rekao da je njegova Republika Srpska genocidna tvorevina. Zanimljivo je kako je u razgovoru za Večernji list, Dodik znatno ublažio stavove prema Hrvatskoj, a da je zaista tako, potvrđuje i činjenica kako je Dodik u jednom dijelu razgovora rekao kako je navijao za Hrvatsku kada je igrala protiv Njemačke na Europskom prvenstvu. Kako kaže Dodik, budući da nema Srbije na EP 2008., navijač je Hrvatske.

Mesić je negativna osoba u Republici Srpskoj

No, ako je ublažio stavove prema Hrvatskoj, to se nikako ne može reći i za predsjednika Mesića. “Ljudi u Republici Srpskoj negativno gledaju na ulogu Stipe Mesića. On je bio posljednji predsjedatelj Predsjedništva, koji je doveo do raspada Jugoslavije. Stipe Mesić je svih godina bio na popisima raznih nevladinih organizacija čekajući na svoje vrijeme i pritom radi sve i svašta, pa čak i svjedoči protiv hrvatskih generala u Haagu”,kazao je Dodik za Večernji list.

I.Ć.
Foto: Index

Pročitajte više