BiH: Mostarski OHR nezadovoljan strankama u toj županiji

MOSTARSKI područni ured Visokog međunarodnog predstavnika (OHR) u srijedu je izrazio nezadovoljstvo političkim strankama u Hercegovačkoneretvanskoj županiji što ni sedam mjeseci nakon izbora još nisu formirale županijsku vladu.

Hercegovačko-neretvanska županije je jedina od deset županija u Federaciji BiH u kojoj do sada nije formirana vlada. Stranke pobjednice u hercegovačko-neretvanskoj županiji na posljednjim izborima sa HDZ i SDA.

"Stranke uključene u proces formiranja vlasti diskreditiraju i sebe i hercegovačko-neretvansku županiju u očima građana i međunarodne zajednice", izjavila je glasnogovornica mostarske OHR Avis Beneš na konferenciji za novinare. Upozorila je kako je neformiranje vlasti u hercegovačko-neretvanskoj županiji politički neodgovorno radi čega, kako se izrazila, cijenu plaćaju građani.

Mostarski OHR je pozvao političke stranke da prekinu otežanje procesa uspostave županijske vlasti. "Odgađanjem ovog procesa, stranke samo potkopavaju svoj kredibilitet a nastavljaju zanemarivati potrebe ljudi kojima bi trebale služiti", rekla je glasnogovornica OHR-a.

Pročitajte više