Biografija Strauss-Kahna: "Sugestivni pogled" sobarice njemu je značio poziv na seks

SUDEĆI prema novoj biografiji osramoćenog bivšeg šefa MMF-a, Dominique Strauss-Kahn smatra da nije sobaricu njujorškog hotela prisilio na seksualni odnos, ali i da je taj seks bio glupost.

U knjizi je Strauss-Kahn dao svoje viđenje incidenta koji se u hotelskoj sobi dogodio u ožujku, a nakon kojeg ga je sobarica optužila za pokušaj silovanja. U knjizi se kaže kako je Nafissatou Diallo "sugestivno pogledala" Strauss-Kahna dok je gol izlazio iz kupaonice, što je on shvatio "kao pozivnicu". Odvjetnici sobarice su odbacili tvrdnje iz knjige, piše BBC.

"Sugestivan pogled" je bio dovoljan

Tužba protiv Strauss-Kahna je kasnije odbačena zato što je sobarica lagala o detaljima događaja u sobi. Ona je podnijela privatnu tužbu protiv Strauss-Kahna. Nova biografija bivšeg šefa MMF, koju je napisao francuski novinar Michel Taubmann, danas će se naći u knjižarama. U njoj je Strauss-Kahn prvi puta progovorio što se 14. ožujka dogodilo u sobi hotela Sofitel.


U knjizi se navodi da je sobarica ušla u sobu u trenutku kada je on gol izlazio iz kupaonice. Sobarica ga je sugestivno pogledala, što je on odmah shvatio kao poziv na seks. Kasnije navodi kako ona ona pristala na šestominutni seksualni odnos, ali i da je to bila glupost, zašto što mu taj skandal nije samo oduzeo mjesto šefa MMF-a, nego je završen i njegov san da će se kandidirati za francuskog predsjednika.

Sobarica je bila dio urote

Strauss-Kahn vjeruje da je sobarica bila dio urote kojom ga se trebalo ocrniti uoči izbora, a naveo i kako mu je sobarica možda ukrala njegov službeni Blackberry kada je odlazila iz sobe. Taubman kaže da se njegova knjiga temelji na istrazi i šest razgovora sa Strauss-Kahnom. Bivši šef MMF-a još javno nije komentirao navode iz knjige.

No, zato su se javili odvjetnici sobarice koji su navode iz knjige nazvali "apsurdnima" i "potpunom fantazijom". "Radujemo se ispitivanju Strauss-Kahna na suđenju o njegovim bolesnim i poremećenim činima koje je počinio prema Diallo", napisali su odvjetnici sobarice u priopćenju kojim su se referirali na građansku parnicu koju vode protiv bivšeg šefa MMF-a.

Priznao sudjelovanje u svingerskim zabavama

Posljednjih mjeseci se mnogo pisalo o povezanosti Strauss-Kahna sa lancem prostitucije u Francuskoj. On odbacuje optužbe da je znao da su plaćene žene sa kojima se sastao. No, priznao je da je sudjelovao u svingerskim zabavama. Nova biografija će sigurno privući veliku pozornost u Francuskoj te produbiti priču o uroti protiv Strauss-Kahna, no malo tko vjeruje da će mu ona vratiti politički ugled.

Pročitajte više