Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 18. do 21. veljače

Odmicanje ciklone sutra će nakratko donijeti razmjerno povoljne biometeorološke prilike, zbog čega bi se meteoropati mogli osjećati bolje nego prethodnih dana, ističe Državni hidrometeorološki zavod u Biometeorološkoj prognozu za Hrvatsku od 18. do 21. veljače.

Manje poteškoće moguće su kod osjetljivijih ljudi te kod kroničnih bolesnika.

U subota, 19. veljače, zbog utjecaja atmosferskih poremećaja u blizini naših krajeva biometeorološka će situacija u čitavoj Hrvatskoj biti nepovoljna.

Moguća je pojava glavobolje, smanjenje koncentracije te pojačana osjetljivost na bolove, posebice na mjestima ranijih ozljeda i prijeloma. Poteškoće uzrokovane vremenom mogu se javiti i kod kroničnih bolesnika.

Na južnom će Jadranu nepovoljan vremenski utjecaj biti slabije izražen.

U nedjelju, 20. veljače, ciklona iznad naših krajeva uzrokovat će nepovoljne biometeorološke prilike.

Meteoropati bi mogli imati poteškoće sa snom, biti razdražljiviji i slabije raspoloženi. Poteškoće uzrokovane vremenom mogu se javiti i kod kroničnih bolesnika.

U ponedjeljak, 21. veljače, i dalje se nastavlja razdoblje nepovoljnih biometeoroloških prilika koje bi mogle uzokovati glavobolju, slabije raspoloženje i poteškoće u koncentraciji Nepovoljan vremenski utjecaj mogli bi osjetiti i kronični bolesnici.

(Hina) xpp ysp

Pročitajte više