Biščević na redovnim bilateralnim konzultacijama u Skoplju

Državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Hido Biščević sastao se u petak u Skoplju sa zamjenikom ministrice vanjskih poslova Republike Makedonije Fuadom Hasanovićem na redovitim bilateralnim konzultacijama.

Kako je priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova, Biščević i Hasanović su razgovarali o nizu bilateralnih i multilateralnih vanjskopolitičkih tema te je potvrđena aktivna međusobna podrška u međunarodnim i regionalnim organizacijama, posebice u okviru procesa postizanja punopravnog članstva dviju zemalja u Europskoj uniji i NATO-u.

Sugovornici su posebno razmotrili stanje i perspektive u jugoistočnoj Europi te naglasili kako je održavanje europske perspektive, slijedom Solunske deklaracije, jedina politički održiva osnova trajnog stabiliziranja tog dijela Europe. U tom smislu je naglašeno da se u traženju rješenja za preostala pitanja mora polaziti od interesa cijele regije za jačanjem sigurnosti, stabilnosti i demokratskih standarda.

U razgovoru je posebno naglašen iznimno visok stupanj uzajamnih odnosa, stalno povećanje gospodarske i kulturne suradnje te potvrđen skori posjet makedonskog predsjednika Branka Crvenkovskog Zagrebu, kao i niz drugih susreta na visokoj razini.

(Hina) xpp ysd

Pročitajte više