Biskup Komarica pozvao vjernike da slijede načela Ivana Merza

Biskup banjalučki i predsjednik biskupske konferencije Bosne i Hercegovine Franjo Komarica pozvao je u nedjelju, u korizmenoj poslanici, vjernike svoje biskupije da slijede životne nazore Ivana Merza kojeg bi papa Ivan Pavao II. trebao proglasiti blaženim za posjeta Banja Luci u lipnju.L

Bosanskohercegovački mediji ranije su objavili kako će Papa beatificirati Merza 21. lipnja u Banja Luci.

´Na djela karitativnog zauzimanja, milosrđa i solidarnosti potiče nas, dakle Sveti Otac, koji najavljuje da će nas osobno pohoditi u mjesecu lipnju, u središtu naše biskupije. On nas tom zgodom želi obdariti posebno dragocjenim darom - novim blaženikom Katoličke Crkve, iz redova naše biskupijske zajednice, banjolučaninom Ivanom Merzom. Ivan će nam biti novi uzor u ispravnom kršćanskom življenju, ali i zagovornik kod Boga´, piše u poslanici biskupa Komarice.

Poslanica se danas, na prvu korizmenu nedjelju čita vjernicima u crkvama banjalučke biskupije.

Ivan Merz bio je ugledni katolički intelektualac. Za deset dana članovi bosanskohercegovačkog Predsjedništva putuju u posjet Papi kako bi ga pozvali da drugi put posjeti BiH i proglasi blaženim Merza. Već u ponedjeljak u Sarajevo i Banja Luku stiže izaslanstvo iz Vatikana zaduženo provjeriti put kojim će se u Banja Luci kretati Sveti Otac kao i mjesto na kojemu će se obaviti obred beatifikacije.

Biskup Komarica je u svojoj poslanici vjernicima poručio da najveći kršćanski blagdan Uskrs dočekaju obraćeni, pomireni s Bogom pozivajući ih da se praštajući drugim ljudima mole za oproštenje zbog osobnih nesavršenosti i grijeha.

Pročitajte više