Biskupski ordinarijat u Gospiću: Vjernici ne mogu svojatati svećenike

"PREMJEŠTAJ svećenika Ivana Hodaka je učinjen u skladu sa crkvenim zakonima. Biskup je prije nekoliko dana primio predstavnike župa Kuterevo i Prozor i rastumačio im zašto je premještaj odredio. Dobro je da župljani vole svoga svećenika, ali nije ispravno da sebi svojataju prava tko će doći i koliko će kod njih biti. Župljani ne mogu znati sve razloge, jer ne poznaju potrebe cijele biskupije i drugih župa", stoji u izjavi Biskupskog ordinarijata u Gospiću koji su reagirali na, kako kažu, senzacionalističke napise u medijima o premještaju svećenika Hodaka.

Tisuću vjernika potpisalo peticiju, a mediji senzacionalistički

Naime, mediji su izvijestili o peticiji koju je potpisalo oko tisuću vjernika u kojoj su se usprotivili gospićko-senjskom biskupu Mili Bogoviću, koji je svećenika Hodaka, svega godinu dana nakon imenovanja, premjestio na službu u susjednu župu Kosinj.

Biskupija u Gospiću kaže kako imaju manjak svećenika te je bilo potrebno napraviti drugačiji raspored. "Jasno je da župljani pojedine župe ne mogu imati sve te potrebe u vidu", kaže se u izjavi Biskupskog ordinarijata. Recimo i to kako su mediji pisali o tome kako je premještaj napravljen po nagovoru vikara Tomislava Šporčića koji je poslan u tu župu na zamjenu.

Štoviše vjernici nikako nisu zadovoljni sa zamjenom, a neki od njih tvrde kako je poslan k njima da se zataškaju neke stvari. Također su rekli i kako taj svećenik nakon mise lumpuje s mladima, te da više nalikuje bećaru nego svećeniku.

Svećenik nije bećar

"Otočki župnik mons. mr. Tomislav Šporčić zamoljen je da pomogne u upravi još jedne župe, što je on i pored velikih zaduženja koja savjesno obavlja prihvatio. Sa zgražanjem se ograđujemo od onog što se ovih dana o njemu piše u pojedinim medijima. Nećemo ovdje to ponavljati da ne dajemo krila tim klevetama", stoji na kraju izjavu Biskupskog ordinarijata u Gospiću koje poziva vjernike na ljudsko i kršćansko dostojanstvo.

I.Ć.
Foto:hrfoto

Pročitajte više