Biznismen palicom istukao hercegovačkog pomoćnika ministra

ŠIROKOBRIJEŠKI biznismen Drago Lukenda jučer je ispred zgrade Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona u Mostaru dočekao prije početka radnog vremena Zejnila Trešnju, pomoćnika ministra za zaštitu okoliša pri Ministarstvu trgovine, turizma i okoliša, i tukao ga drvenom palicom dok ovaj nije pobjegao u zgradu Vlade, piše Dnevni avaz.

Najvjerojatnije je to napravio jer mu je njegovo Ministarstvo uskratilo dozvolu za malu hidroelektranu na rijeci Dušćici u Dugama kod Prozora, za koju je od Općine dobio građevinsku dozvolu. U Ministarstvu okoliša mu najvjerojatnije nisu htjeli odobriti gradnju jer bi hidroelektrana mogla uništiti dva vodopada visine 25 metara, te šest manjih slapova, koji su od 1958. godine pod zaštitom države.

"Dok sam se penjao uz stepenice, on se odnekud stvorio, prikrao mi se iza leđa i udario me dva puta drvenom palicom po leđima. Ja sam uspio pobjeći i utrčati u zgradu Vlade. Imam povrede leđa, točnije dvije masnice", kaže napadnuti Trešnjo, čije je ime potpisano ispod rješenja Ministarstva za hidroelektranu.

Lukenda, inače vlasnik tvrtke "Eco Energy", je uhićen i u policiji se branio šutnjom, no ubrzo je pušten, a slučaj ide na redovni postupak, saznaje Avaz iz MUP-a tog kantona.

A.B.

Pročitajte više