Bjegunci pred policijom prilikom privođenja u Susedgradu lakše ozlijeđeni

ZAGREBAČKA policija rano jutros oko 1 sat uhitila je trojicu bjegunaca koji su automobilom nekoliko minuta bježali pred policijskom patrolom koja ih je pokušala zaustaviti u blizini Ulice Gustava Krkleca.

Prema priopćenju PUZ-a, policajac u odori "stop" palicom sa svjetlosnom signalizacijom je pokušao zaustaviti " Fiat Pandu" kojom je upravljao 29-godišnji muškarac. Vozač umjesto da je stao je naglo dao po gasu te je ugasio svjetla na automobilu u nadi da će pobjeći policajcima.

Potjera za "Fiatom" je potrajala sve dok vozač nije ušao u slijepu ulicu Vinka Pribojevića na području Susedgrada gdje je na livadi bio primoran zaustaviti automobil. Tu je uhićen kao i dvojica njegovih suputnika, 29-godišnjak i 26-godišnjak.

Policija navodi kako su tijekom bijega kroz naselja Špansko i Malešnica počinili više prometnih prekršaja, a nakon privođenja u policijsku postaju utvrđeno je da je automobilom upravljao hrvatski državljanin (1978.) dok su druga dvojica nakon utvrđenih činjenica i okolnosti događaja pušteni iz službenih prostorija.

Vozač će biti doveden sucu za prekršaje zbog vožnje pod utjecajem alkohola (1,22 g/kg) i drugih počinjenih prometnih prekršaja. Tijekom postupanja sva su trojica lakše ozlijeđena.

I.K.

Pročitajte više