Bjelovar: Troje osumnjičenih za krivotvorenje kuna

Tri punoljetne osobe s bjelovarskog područja uhićene su 4. i 5. prosinca zbog sumnje da su pokušale u optjecaj staviti krivotvorene novčanice od 200 kuna, priopćila je danas Policijska uprava bjelovarskobilogorska.

Osobe su dovedene u prostorije PU gdje su dragovoljno predale šest cijelih i jednu podrapanu novčanicu po 200 kuna.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su tijekom studenog i prosinca pokušali u dvjema trgovinama i jednom ugostiteljskom objektu na bjelovarskom području pustiti u optjecaj krivotvorene novčanice.

Na temelju naloga Županijskog suda u Bjelovaru pretraženi su stanovi i druge prostorije osumnjičenih i tom su prilikom pronađene 44 novčanice po 200 kuna, uređaj s digitalnim zapisima slika novčanica od 100, 200 i 1000 kuna, računalo u čijoj je memoriji pronađena slika novčanice od 200 kuna, više raznog streljiva, vrećica staniol papira i osam opušaka jointa sa sadržajem mješavine suhe zelene biljne tvari nalik na marihuanu i duhan.

Uhićeni su nakon hitnih operativnih radnji pušteni na slobodu, a slijedi daljnje utvrđivanje činjenica vezanih uz kaznena djela i počinitelje te podnošenje kaznenih prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu, kaže se u priopćenju.



(Hina) skap dd

Pročitajte više