Black Hawk Down: U Njemačkoj se srušio američki helikopter, troje mrtvih



POZNATI američki helikopter srušio se sinoć u blizini njemačkog grada Vierheima, a sva tri člana posade izgubila su život, potvrdili su američki dužnosnici.

"U helikopteru je bilo troje ljudi, a nitko nije preživio", rekao je njemačkim medijima glasnogovornik američke vojske, koji nije dao detalje o identitetu poginulih vojnika. "Moramo prvo obavijestiti obitelji, a onda ćemo dati informacije novinarima", dodao je.

Helikopter Black Hawk UH 60 je oko 18.35 sati pao u šumi oko 400 metara od autoceste. Područje oko mjesta pada zatvoreno je. Spasioci su prvo pronašli dvoje mrtvih, a požar je ugašen malo prije 20 sati.

Ne zna se razlog pada

Transportni helikopter išao je iz Mannheima prema barakama Coleman. Devet kilometara prije cilja srušio se. U trenutku pada vladali su teški vremenski uvjeti, iako još nije jasan razloga pada. Istraga će potrajati.

Helikopter Black Hawk (crni jastreb) napravljen je krajem 70-ih godina kao srednje teški transportni helikopter. Prilikom izrade trudilo se osigurati da može nastaviti let i kad je oštećen.

Helikopter je postao poznat po filmu naziva "Black Hawk Down" (Pad crnog jastreba), snimljenom po istinitom događaju u Somaliji u 90-ima godinama.

Pročitajte više