Blamaža Hrvatskih studija, u Europu poslali posve nepismeni oglas za posao

Foto: FAH/Euraxess

HRVATSKI studiji, unatoč svim problemima u kojima su se našli, i dalje zapošljavaju nove nastavnike.

Kako javlja Srednja.hr, Hrvatski studiji ne prestaju sa zapošljavanjima, iako u prosincu istječe rok nakon kojeg resorno ministarstvo mora odlučiti o uskrati ili davanju dopusnice tom visokom učilištu.

U periodu od veljače do lipnja tako su objavili 30 otvorenih natječaja za posao, a nedavno su se uspjeli izblamirati potpuno nepismenim oglasom za posao, kojim traže asistenta koji bi predavao na njihovom Odsjeku za filozofiju.

Dotični oglas objavljen je na stranicama Euraxessa, europske inicijative koja znanstvenicima i istraživačima nudi informacije o mobilnosti i novim mogućnostima u karijeri. U oglasu, kojeg zbog potpune nepismenosti nema smisla prevoditi s engleskog jezika, traže asistenta iz polja filozofije.

Kako piše Srednja.hr, oglas objavljen na pokušaju engleskog jezika toliko je nepismen da se teško oteti dojmu da je s hrvatskog preveden korištenjem Google prevoditelja.

Portal podsjeća da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja dalo mišljenje da su Hrvatski studiji nelegalno ustrojeni te da nastavu izvode nezakonito. Rok za odluku ministarstva o davanju ili uskrati dopusnice istječe sredinom prosinca.

Pročitajte više