Boris Tadić: Uz pomoć EU zadat ćemo odlučujući udarac organiziranom kriminalu u regiji

SRPSKI predsjednik Boris Tadić u Beogradu je danas otvorio regionalnu ministarsku konferenciju na temu "Suočavanje sa izazovima organiziranog kriminala i teškim kaznenim djelima na području Zapadnog Balkana" na kojoj je najavio da se regija sprema za konačni obračun s kriminalnim podzemljem.

Tadić je u svom govoru istaknuo kako EU nudi priliku za stvaranje društvenog ambijenta koji pogoduje borbi protiv organiziranog kriminala, ali i pomoć institucija koju društva Zapadnog Balkana u svojoj povijesti dosad nisu imala. "Politička fragmentacija društva na Zapadnom Balkanu nije dovela do fragmentacije kriminalne organizacije", istaknuo je Tadić poručivši da kriminalce ne zanimaju državne granice. Upravo suprotno.

"Politička fragmentacija na Balkanu učinila je da se ubrza suradnja grupa organiziranih kriminalaca koji su prošlih godina išli u korak i ispred institucija koje se protiv njih bore. Zbog toga računamo na pomoć Europske unije, kako bi konačno zadali odlučujući udarac organiziranom kriminalu", rekao je Tadić.

Pročitajte više