Pahor prije potpisivanja namignuo Kosor, poslije joj je šapnuo da je to "njezina priča"

SIMPATIJE između uskoro bivših premijera Boruta Pahora i Jadranke Kosor svima su već dobro  poznate. Danas su "teoretičari zavjere" o njihovom odnosu dobili i novu epizodu, jer se njihova prisnost mogla primijetili i u Bruxellesu tijekom potpisivanja pristupnog ugovora Hrvatske u EU.

Prije nego što je Jadranka Kosor potpisala ugovor, Pahor je pogledao prema njoj i namignuo joj. Već ranije je najavio da će prvi čestitati Jadranki Kosor na potpisivanju, a tijekom čestitanja joj je nešto šapnuo na uho. "Ovo je tvoja priča", otkrila je novinarima što joj je rekao Pahor Jadranka Kosor te dodala kako mu je jako zahvalna jer je pokazao veliku političku hrabrost.

Oboje izgubili nedjeljne izbore pa će imati više vremena za druženje


Borut Pahor je bio ključna osoba za zaključenje blokade naših pretpristupnih pregovora s Europskom unijom kada je s Jadrankom Kosor dogovorio arbitražu o granici u Piranskom zaljevu. I nakon toga dogovora, Kosor i Pahor su gajili prisne odnose te su se često susretali s obje strane granice.

Od nedjelje ih povezuju i izborni neuspjesi na parlamentarnim izborima. Dok je u Hrvatskoj Jadranku Kosor pobijedio Zoran Milanović, u Sloveniji je Pahor završio tek na trećem mjestu iza ljubljanskog gradonačelnika Zorana Jankovića i Janeza Janše. Zločesti bi rekli da kada odu sa čelnih mjesta vlada, Kosor i Pahor će imati više vremena za zajednička druženja na kojima ih neće morati pratiti novinari.

Pročitajte više