Bošnjak osumnjičen za terorizam pušten na slobodu

SABAHUDIN FIULJANIN, kojega su pripadnici Stabilizacijskih snaga u Bosni i Hercegovini (SFOR) tri mjeseca držali u pritvoru pod sumnjom za povezanost s islamskim terorizmom, pušten je na slobodu nakon saslušanja pred istražnim sucem u Srebreniku kod Tuzle.

Fiuljanin je predat policiji Federacije BiH u jutarnjim satima, a istražni sudac je nakon saslušanja odlučio pustiti ga da se dalje brani sa slobode.

Odvjetnik Osman Mulahalilović koji zastupa Fiuljanina novinarima je kazao kako je protiv njegova klijenta podnesena kaznena prijava zbog nedopuštenog držanja oružja dok su druge optužbe, uključujući i onu za terorizam, odbačene.

Fiuljanin je pozvan ponovo se pojaviti pred istražnim sucem u petak.

On se nakon puštanja iz zatvora uputio u selo Gornja Maoča gdje je do uhićenja u listopadu prošle godine živio s dijelom članova bivše zajednice mudžahedina iz središnje Bosne.

SFOR je ranije objavio kako Fiuljanina i dalje smatra ekstremistom te prijetnjom za sigurnost svojih vojnika i objekata.

Glasnogovornik SFOR-a Shown Mell kazao je kako će se pozorno motriti na koji će način lokalne vlasti voditi istragu o ovom slučaju.

Prema ranijim navodima SFOR-a, Fiuljanin je osoba za koju se vjeruje da je povezana sa Al-Qaidom.

Pročitajte više