Branitelji upali u prostorije dubrovačke županije?

DUBROVAČKI su branitelji za danas najavili miran prosvjed ispred zgrade Dubrovačko-neretvansko županije, no prema našim informacijama čini se kako prosvjed i nije protekao mirno.

Naime, branitelji su navodno upali u prostorije županije, a potvrdu te informacije još nismo dobili.

Policija nije dobila poziv iz Županije, a nitko iz Dubrovačke-neretvanske županije nije nam želio reći  što se događa  pa tako nisu niti potvrdili niti demantirali upad branitelja. "Telefoni zvone non-stop  pa vas ne možemo spojiti s tajnikom koji može o tome pričati", rečeno nam je.

Dubrovačko-neretvanska županija oglasila se tijekom popodneva priopćenjem za javnost u kojem stoji kako branitelji nisu imali prethodno zakazan sastanak sa županicom Mirom Buconić niti s bilo kime od predstavnika županije.

Buconić branitelje nije mogla primiti jer je u vrijeme njihovog okupljanja bila u Cavtatu nakon čega je otputovala u Metković, stoji u priopćenju.

Službeno su bili odsutni i zamjenici županice; Ivo Karamatić je na službenom putu, a Miše Galjuf je u vrijeme prosvjeda bio na otvorenju Počasnog Konzulata Talijanske Republike u Dubrovniku.
Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb županije, koja brine i o braniteljskim udrugama, Ankica Džono Boban bila je na polaganju vijenaca u spomen na poginule branitelje na Strinćijeri i u Komolcu.

Dubrovačko-neretvanska županija prijavila je PU dubrovačko-neretvanskoj prosvjednike jer su nenajavljenim skupom ometali rad upravnih tijela županije, stoji u priopćenju.

J.Da., A.H.

Pročitajte više