Britanka prijavila pokušaj silovanja kod Zadra, policija tražila da potpiše papire koje ne razumije?

Ilustracija: 123rf

TURISTKINJA iz Velike Britanije tvrdi kako ju je u blizini Zadra napao te pokušao silovati djelatnik hotela u kojem je odsjela.


29-godišnja Britanka za portal Total Croatia News ispričala je kako ju je djelatnik obiteljskog hotela u kojem je odsjela pozvao u nekoliko kilometara udaljeni klub. Zajedno su se odvezli do kluba koji je bio prazan pa je Britanka zatražila muškarca da je odveze natrag.

Primijetila je kako se vraća dugom rutom te ju je, tvrdi, odjednom počeo dodirivati i skidati se pred njom. Počela je vrištati nakon čega je muškarac zaustavio auto, privukao je sebi i dva puta je snažno udario u trbuh. Ona mu se odupirala dok je on pokušavao skinuti hlače i pritom se glasno smijao.

Prijetio da će je ubiti

Uspjela se osloboditi te je potrčala dok se muškarac derao za njom prijeteći da će je ubiti ako ne stane. Trčala je više od 6 kilometara kad je stigla do restorana i saznala da je muškarac uhićen nakon što je incident prijavio netko od lokalnog stanovništva.

Glasnogovornik PU Zadarske Elis Žodan kazao je kako su zaprimili poziv građanina koji je čuo ženu kako zapomaže u selo Biševo, nedaleko Zadra. Policija je privela 47-godišnjeg Hrvata, a Britanku odveli u bolnicu.

Turistkinja kaže da su je pregledavali muški liječnici te da tijekom pregleda policajcu nije bilo dozvoljeno biti u prostoriji, iako je zatražila. Po izlasku iz bolnice uručena joj je hrpa papira koju ju odbila potpisati.


Cijeli sljedeći dan djevojka je provela na saslušanjima, a tvrdi kako joj policijski službenici nisu bili voljni dati bilo kakve službene dokumente na jeziku kojeg razumije.

Tvrdi kako je na saslušanju bio prisutan i prevoditelj koji s policijom razgovarao na hrvatskom te da se od nje tražilo da potpiše dokumente koje nije razumjela.

Kaže kako joj nije predočena nikakva papirologija na engleskom te da nije mogla telefonirati niti pristupiti internetu. Uoči davanja izjave bila je budna gotovo 24 sata, a jedino što je napravljeno je kontaktiranje Britanske ambasade.

Imala pravo na prevoditelja

Glasnogovornik PU Zadarske kazao je kako je djevojka tijekom cijelog procesa ima pravo na prijevod.

"Ako to želi, može i angažirati odvjetnika kao i kontaktirati ambasadu", kazao je Žodan.

Britanka se nakon svega vratila kući, dok je navodni napadač u pritvoru, a u tijeku je istraga.

 

Pročitajte više