Britanka spasila dvogodišnjeg sina od jurećeg automobila, pijanom vozaču samo 18 mjeseci zatvora

SUOČENA s pijanim vozačem koji je u automobilu jurio prema njezinom dvogodišnjem sinu,
Yazmin Henderson postupila je instinktivno i bacila se pred vozilo kako bi svoje dijete odgurnula na sigurno.

Maleni Leo izvukao se bez ogrebotine, no nesebični čin spašavanja imao je posljedice po zdravlje njegove hrabre majke koja je pri naletu automobila zadobila teške ozljede nogu i ogrebotine po cijelom tijelu, piše Daily Mail.

Nesavjesni vozač koji je prije sjedanja za volan popio 19 limenki piva osuđen je na služenje zatvorske kazne u trajanju od 18 mjeseci.


Yazmin su liječnici priopćili kako najvjerojatnije više nikad neće hodati bez štaka, no unatoč bolnim ozljedama rekla je da bi ponovno učinila istu stvar, dodajući kako je njezina reakcija bila brza te kako uopće nije razmišljala o onome što radi, samo je osjetila snažan poriv da zaštiti svoje dijete.

40-godišnjakinja se u trenutku nesreće sa svojim sinčićem vraćala iz šetnje u blizini njihova doma u Lincolnshireu. Začula je škripu guma, okrenula se i ugledala jureći automobil. Zgrabila je Lea i bacila ga u stranu, a nakon što ju je udario automobil izgubila je svijest.

Kada se nakon nekog vremena osvijestila ležala je na cesti i ugledala je Lea kako nepomično
leži nekoliko metara dalje. Ozlijeđena žena mislila je da je mrtav, no kada je i on došao k sebi osjetila je toliko olakšanje da je zaplakala.

Sada trogodišnji mališan se prije nesreće obožavao igrati s dječjim autićima i traktorima, no sada ih se boji i prestravljene je kada ih ugleda. Često uspaničari i kada čuje kako mu se približava pravi automobil, strahujući da će ga udariti. Prije nesreće bio je neustrašiv, no dječak
se sada boji svega.

Yazminine ozljede bile su toliko teške da su ih liječnici morali sanirati ugradnjom metalnih pločica i vijaka u njezina stopala, obje kosti potkoljenice bile su joj slomljene na dva mjesta, slomljeni su joj bili i prsti na oba stopala, a sada, pet mjeseci nakon nesreće pokušava hodati bez oslonca, auto više neće moći voziti, kao ni nositi išta teško.

Prošli petak vozač auta, 34-godišnji Mark Richards osuđen je na zatvorsku kaznu zbog ugrožavanja prometa opasnom vožnjom i vožnje u pijanom stanju, a za volan automobila neće smjeti sjesti tri godine.

Yazmin Henderon je sretna što Richards ide u zatvor i nada se kako će naučiti nešto iz čitavog događaja.

Pročitajte više