"Brzinski" pali zagrebački te varaždinski dileri i kradljivci automobila

U OPERATIVNOJ akciji "Brzina" koju je policija provela u suradnji s USKOK-om izvršena je kriminalistička obrada nad 18 osoba sa šireg područja varaždinske i zagrebačke županije koje se tereti za zlouporabe opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari te krađe automobila. Naime, još sredinom 2008. godine utvrđena je povezanost varaždinskog i zagrebačkog kriminalnog miljea.

Kako je izvijestila PU varaždinska, tijekom kriminalističke obrade je izvršeno 15 pretraga stanova, garaža i vozila na širem području Varaždina i Zagreba te je zaplijenjeno ukupno četiri kilograma opojne droge marihuane, 300 grama kokaina, 100 grama heroina, 250 grama fluoroamfetamina, više digitalnih vaga i oprema za miješanje i pripremanje droge, kao i sredstva za miješanje droge, te dva pištolja i dvije automatske puške. Pronađena su četiri ukradena motorna vozila marke VW Golf i VW Passat, koja su vraćena vlasnicima.

Tijekom "Brzine“ je po prvi put u Hrvatskoj zaplijenjena i identificirana nova vrsta opojne droge koja se pojavila na ilegalnom tržištu. Riječ je o fluoroamfetaminu, sintetičkoj stimulativnoj drogi sličnoj amfetaminu, tzv. speedu. 

I.M.
Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

Pročitajte više