Budiša: Moguće kriminalne radnje u prodaji "Sunčanog Hvara"

PREDSJEDNIK HSLS-a Dražen Budiša izjavio je danas da se u odluci o prodaji ´Sunčanog Hvara´ možda radilo o kriminalnim radnjama kojima se treba baviti policija i državno odvjetništvo, te je najavio da će Klub HSLS-a danas Saboru podnijeti zahtjev da se u dnevni red iduće sjednice uvrsti rasprava o tome te da premijer Ivica Račan zastupnike izvijesti o slučaju ´Sunčanog Hvara´.

´Ako se pokaže točnim da je Vladi predstavljena ponuda s kombinacijom elemenata iz druge ponude, bit će jasno da je riječ o namjernu obmanjivanju jednog dijela Vlade prema drugom ili Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) prema Vladi u cijelosti´, izjavio je Budiša na konferenciji za novinare HSLS-a u Hrvatskom saboru.

Upozorio je da će - ako se potvrde nagađanja da je krivotvoreno izvješće na temelju kojega je Vlada odlučila prodati ´Sunčani Hvar´ slovenskim ´Termama Čatež´ - ´postati jasno da iza toga stoje određeni interesi koji su se tom krivotvorinom trebali prikriti´.

´To više neće biti posao Hrvatskog sabora, nego policije i državnog odvjetništva jer je afera ´Sunčanog Hvara´ možda dobila novu dimenziju, a to su mutne radnje u privatizaciji i moguća korumpiranost visokih državnih dužnosnika´, ustvrdio je Dražen Budiša.

Najavio je da će Klub HSLS-a danas Saboru podnijeti zahtjev da se u dnevni red iduće sjednice uvrsti rasprava u kojoj bi premijer Ivica Račan zastupnike izvijestio o svemu što se događalo u vezi s odlukom o prodaji ´Sunčanog Hvara´.

Predsjednik HSLS-a najavio je i da će Klub HLSL-a Hrvatskom saboru danas predati zahtjev da po hitnom postupku ništavim proglasi ratificirani Sporazum o NE ´Krško´, jer ga slovenska vlada nije potvrdila do kraja prošle godine. Podsjetio je na saborski zaključak po kojemu bi Hrvatski sabor, ako slovenska vlada do kraja godine ne potvrdi taj sporazum, ponovno razmotrio opravdanost tog dokumenta.

Budiša je ocijenio da ´Sunčani Hvar i ´Krško´ pokazuju koliko je HSLS bio u pravu kad je prije godinu dana tvrdio da su mogućnosti vladajuće koalicije iscrpljene te da izbore treba održati u početku ove godine´.

Po njegovu mišljenju ´ova je Vlada još jednom pokazala da nije spremna uhvatiti se u koštac s kriminalom´ te da se ´kriminal uvukao u njezine redove ili institucije koje kontrolira´.

Pročitajte više