Bugarska policija u lovu na "hrvatske ubojice"

BUGARSKA policija pokrenula je opsežnu potragu za dvanaest hrvatskih državljana, koje sumnjiči za umiješanost u nekoliko ubojstava. Bugarski news portal novinite.com javlja kako su ti hrvatski državljani članovi kriminalne organizacije.

Osam od dvanaest Hrvata koje traži policija umiješani su u neka od nedavnih ubojstava koja su potresla Bugarsku (naslovna fotografija), javlja Novinite.com u članku naslovljenoj "Policija u lovu na hrvatske ubojice". Dotični državljani Hrvatske umiješani su u pet ubojstava, uključujući ono mafijaškog bossa Milcha Boneva, tvrdi Mario Janchev, šef odjela za umorstva u policiji Sofije.

Janchev je kazao kako je najmanje pet od dvanaestoro osumnjičenih Hrvata u dobi od 20 do 27 godina, te kako se nalaze na teritoriju Bugarske. Policija je, tvrdi Janchev, otkrila veze između osumnjičenih Hrvata i Anatolija Mankova, koji je uhićen zbog ubojstva Boneva.

Agencija BTA javila je da je policija pozvala građane Sofije da pomognu u hvatanju traženih hrvatskih državljana. Naglašavajući da su u posljednje vrijeme ojačali kontakti bugarskih i hrvatskih kriminalnih skupina, agencija je javila da se pretpostavlja kako se Hrvati skrivaju u unajmljenim stanovima.

"Oni su dobro naoružani i zbog toga će im biti teško napustiti Sofiju neprimjećeno." - rekao je Jančev, a prenosi BTA.

Novinite.com javlja kako su dvanaestorica hrvatskih državljana članovi kriminalne organizacije, koja se pretežno bavi trgovinom drogom. Većina njihovih posjeta Bugarskoj koincidira s ubojstvima u Sofiji, dodaje se u članku.

Milcho Bonev, poznatiji kao Bai Mile, ubijen je u restoranu Slavia u Sofiji 30. srpnja usred bijela dana, zajedno sa četvoricom svojih tjelohranitelja i navodnim pripadnikom kriminalne organizacije. Početkom rujna je u vezi ubojstva ispitan i bivši bugarski premijer Ivan Kostov.

Pretpostavlja se da je Bai Mile bio jedan od visoko rangiranih mafijaša u organizaciji koju se sumnjiči za šverc i distribuciju droge na cijelom Balkanu.

Pročitajte više