VIDEO Bulj: Ne smije se dozvoliti da nam četnik Vučić upućuje poruke o hrvatskim braniteljima

Foto: FaH

U TIJEKU je rasprava o Zakonu o hrvatskim braniteljima, a ispred Kluba zastupnika Mosta govorio je Miro Bulj koji je komentirao Vučićeve jučerašnje komentare o novom zakonu.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je izjavio da će donošenje ovog zakona značiti otvaranje Pandorine kutije.

"Vaša je dužnost zaustaviti izjave vašeg koalicijskog partnera Milorada Pupovca, koji generala Bobetka uspoređuje s ratnim zločincima poput Ratka Mladića i ostalih. Ne smije se dozvoliti da nam čovjek izvana koji je predsjednik Republike Srpske, četnik Vučić, upućuje poruke o hrvatskim braniteljima", rekao je Miro Bulj.

"Hrvatskim braniteljima ne smiju suditi agresori"

Dodao je da su prijašnje vlade radile samo na lociranju i transferiranju branitelja, umjesto da su branile prava branitelja.

"Hrvatskim braniteljima ne smiju suditi agresori, ne smijemo dozvoliti da se potpiše sporazum sa EU u pregovorima, da ih propustimo, a da jurisdikciju nad braniteljima imaju Srbi. Hrvatska diplomacija se mora izboriti za 45 milijardi eura ratne štete koju nam je učilia Srbija, Crna Gora i dio Srb au Hrvatskoj. Moramo se zahvalti ljudima srpske nacionalnosti koji su s nama stajali u rovu i branili Hrvatsku. To treba isticati, ovo nije govor mržnje ali ne smijemo dozvoliti da nam pomoćnici i četničke vojvode donose zakone", rekao je Bulj.

U svojem izlaganju je Vučića prokomentirala i Strenja-Linić koja je rekla kako je njegovi komentari zabavljaju isto kao što je zabavlja činjenica da ostarjelim glumcima dijeli srpske putovnice.

Pročitajte više