Buni se, a jasno je da ne zna: Stožer Andrije Hebranga tvrdi da je Vidošević znao pitanja

IZ STOŽERA predsjedničkog kandidata Andrije Hebranga tvrde kako je HDZ-ovac "bio žrtva smišljenog scenarija s namjerom da ga se zbuni, a pogoduje drugom kandidatu".

U svome reagiranju su izrazili snažan protest protiv organizacije intervjua u HRT-ovoj emisiji Dossier HR koja se emitirala 8. listopada, a u kojoj je ispalo kako kandidat koji ide na domoljubni sentiment ne zna kada su državni praznici.

Hebrang se zbunio jer je shvatio da se radi o namještaljci

"Prije snimanja članica Stožera dobila je pet pitanja, odnosno tema, o kojima će se razgovarati, što smo prihvatili. Nakon tih pitanja novinarka je nastavila s postavljanjem pitanja o temama izvan dogovora, što je kandidata dovelo u zabunu jer je shvatio da se radi o namještaljci", stoji u reagiranju Stožera predsjedničkog kandidata HDZ-a te se nastavlja kako je očito da je Nadan Vidošević imao prava pitanja, jer je odgovore čitao s papira.

> Video: Andrija Hebrang pao na ispitu iz domoljublja

> Video - Hebrang: Sad će ispasti da Vidošević bolje od mene zna kad je priznata Hrvatska!

Iz Stožera se ljute zbog toga što je tako ispalo "da datum Oluje zna bolje Vidošević, koji ju je prespavao u krevetu, nego Hebrang, koji je u njoj sudjelovao na ličkoj bojišnici". Ističu i kako je ispalo da je Vidošević bolje znao dan priznanja "na koji je bančio", dok ga je njihov kandidat "dočekao u zamračenju osječke bojišnice gdje je bio izaslanik Vlade". Od redakcije emisije traže hitnu istragu te poduzimanje "odgovarajućih mjera za autore ovog neprofesionalnog i usuđujemo se reći smišljenog scenarija".

Pročitajte više