Čačić primio američkog veleposlanika u nastupni posjet

MINISTAR za javne radove, obnovu i graditeljstvo Radimir Čačić primio je ponedjeljak u nastupni posjet novog američkog veleposlanika u Hrvatskoj Ralpha Franka i direktora USAID-a Williama Jeffersa, priopćilo je hrvatsko ministarstvo za javne radove.

Tijekom susreta razgovaralo se o postojećim projektima američke vlade u Hrvatskoj, mogućnostima daljnje suradnje, kao i o budućem povećanom angažmanu američkih agencija koje sudjeluju u obnovi u Hrvatskoj, stoji u priopćenju.

Ministar Čačić je naglasio da još uvijek postoji velika potreba za podrškom i pomoći u razvoju i obnovi infrastrukture te u revitalizaciji i razvoju gospodarstva. Novi je američki veleposlanik istaknuo da neki projekti, koje trenutno financira američka vlada nisu dovoljno prepoznati, a prema njegovom mišljenju čak ponekad i podcijenjeni u javnosti, navodi se u priopćenju. Frank je dodao da to dovodi do umanjivanja stvarnih doprinosa američke vlade na aktivnostima obnove u RH.

Na susretu je dogovoreno da će se u sljedećih 20 dana, u suradnji s ministarstvom za javne radove, obnovu i graditeljstvo, izraditi analiza svih dosadašnjih aktivnosti američke strane na projektima obnove i uspostaviti čvršća koordinacija tih aktivnosti.

Pročitajte više