Čakovec - jubilarni memorijal "Slavenski" od 8. do 15. svibnja

Tradicionalni, jubilarni, 30. po redu Muzički memorijal "Josip Štolcer Slavenski" ove će se godine održati od 8. do 15. svibnja u Čakovcu. L

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare naglasio ravnatelj čakovečkog Centra za kulturu i predsjednik Organizacijskog odbora Ladislav Varga, bit će to do sada najkvalitetnija glazbena svečanost u čast istaknutog skladatelja i pedagoga Josipa Štolcera Slavenskog, rođenog u Čakovcu.

Prvoga dana, 8. svibnja, bit će otvorena izložba uz 30 godina memorijala, na kojemu će biti predstavljeni i svi dosadašnji dobitnici Vjesnikove glazbene nagrade "Slavenski".

U glazbenim večerima sudjelovat će zbor "Carmina Slovenica", Zagrebački kvartet saksofona, Stanko Arnold na trublji uz pratnju Ljerke Očić na orguljama, Mješoviti pjevački zbor "Kodaly" iz Debrecina u Mađarskoj, a završnog dana Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije.

Tog, 15. svibnja, bit će proglašen i laureat Vjesnikove nagrade za glazbu "Josip Štolcer Slavenski" za prošlu godinu.

Ravnatelj Varga posebno je naglasio da se u 30 godina Memorijala po prvi put ove godine u njegovo održavanje uključuje i zagrebačka Muzička akademija.

Pod mentorstvom prof. Eve Sedak, o Slavenskom će govoriti osam studenata Muzičke akademije, a zatim će biti izvedeno nekoliko njegovih najpoznatijih skladbi.

(Hina) dov dd

Pročitajte više