Carinska uprava ostala kod zahtjeva da se štrajk carinika proglasi nezakonitim

CARINSKA uprava povukla je danas pred zagrebačkim Županijskim sudom zahtjev za zabranom štrajka carinika, ali je ostala kod zahtjeva da se štrajk proglasi nezakonitim.

Budući da je Carinski sindikat Hrvatske (CSH) odustao od štrajka najavljenog za razdoblje od 19. do 27. prosinca, Carinska je uprava na današnjem ročištu povukla zahtjev za zabranom štrajka, ali je ostala kod zahtjeva za utvrđenjem nezakonitosti štrajka o čemu će odlučivati Općinski sud, kaže se u priopćenju ravnatelja Carinske uprave Antona Uljara.

Carinska uprava će odmah nastaviti dijalog sa sindikatima radi razrješenja svih eventualnih spornih pitanja, kaže Uljar.

CSH je odustao od štrajka koji je trebao početi 19. prosinca tvrdeći da se na to odlučio iz humanih razloga, kako građani ne bi imali problema pred božićne blagdane.

Vlada i Carinska uprava štrajk su ocijenili ´nezakonitim i neutemeljenima´, a Državno je odvjetništvo podiglo tužbu protiv organizatora štrajka.

CSH traži povećanje plaća za 25 posto, korekciju koeficijenata, beneficirani radni staž i potpisivanje granskog kolektivnog ugovora. U Carinskoj upravi radi 2.960 djelatnika.

Pročitajte više