Čavić: Potreban međunarodni natječaj za koridor Vc

POTREBNO je raspisati međunarodni natječaj za izgradnju Koridora Vc, jer je nelogično da se takav posao dodjeljuje na temelju obećanja i bez izrađene studije izvedivosti, izjavio je predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić u interviewu banjalučkim Nezavisnim novinama od subote

On je rekao da mu je poznato službeno stajalište Vlade Republike Hrvatske te da se na pitanju prometnog koridora kompliciraju bilateralni odnosi između Hrvatske i BiH.

"Ovo pitanje mora biti u interesu oba entiteta, a sve u interesu Bosne i Hercegovine. U tom smislu za mene je potpuno nelogično da se govori o koncesiji Bosmalu za cijelu trasu koridora Vc. Ne znam da li je bilo koje tijelo Republike Srpske, kroz koju prolazi 60 kilometara te trase, razmatralo to pitanje", kaže Čavić.

On ostavlja otvorenom mogućnost da bi, osim privatne bosansko-malezijske tvrtke "Bosmal" koja se već duže spominje kao tvrtka koja bi posao mogla dobiti bez natječaja, netko mogao ponuditi i bolje uvjete za gradnju ovog putnog pravca.

"Trebali bismo se voditi primjerom Hrvatske. Mislim da u cijelu priču treba ugraditi i dio puta Banjaluka - Okučani. Imam informaciju da je Hrvatska spremna izvršiti radove na dionici tog puta koji je na njenom teritoriju i u budućnosti je taj put za nas veoma značajan kao alternativni put kojim bi smo se priključili na koridor Vc", rekao je predsjednik RS Dragan Čavić za banjalučki list.

Pročitajte više