Četvorica muškaraca u Čakovcu uzgajali marihuanu

Foto: MUP

 
MEĐIMURSKA policija je dovršila istragu četvorice muškaraca starosti 38, 34, 36 i 41 godinu s područja Međimurske županije zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama. 
 
Naime, 38-godišnjak je u gospodarskom objektu u dvorištu obiteljske kuće, radi kontinuirane proizvodnje, skladištenja, krijumčarenja te daljnje prodaje nabavio materijal, opremu i tvari za izradu laboratorija u kojem je proizvodio marihuanu. 
 
Laboratorij opremljen visokom tehnologijom
 
Nadzor nad proizvodnjom i uvjetima mikroklime laboratorija vršena je korištenjem visoke tehnologije. Također, sumnja se da je 38-godišnjak ispod garaže u dvorištu obiteljske kuće započeo izradu novog prostora za uzgoj marihuane gdje je postavio instalacije za ugradnju klima uređaja, otvore za filtraciju zraka, razvukao mrežu električnih vodova s razvodnom kutijom, postavio prekrivena specijalna vrata čiji ulaz se upravlja pomoću hidraulike te započeo s radom na unutarnjoj izolaciji prostora. 
 
"Izvršenim pretragama obiteljskih kuća i drugih prostorija koje koriste 34, 36, 38 i 41-godišnjaci pronađen je laboratorij s opremom za 'indoor' (unutarnji) uzgoj marihuane, 2183,9 grama marihuane, 29 stabljika indijske konoplje u rastu, vaga za precizno mjerenje i aparat za vakumiranje", priopćeno je iz policije.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni (38, 34 i 36-godišnjaci) uz kaznenu prijavu predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, dok 41-godišnjak nije dostupan policiji. 
 
Općinski državni odvjetnik je nakon ispitivanja 34-godišnjaka pustio na slobodu, a 36 i 38-godišnjaku je Županijski sudac odredio istražni zatvor u trajanju od najlje mjesec dana.
 
 
 
 
 
 

Pročitajte više