Cirkuski lav u Rusiji ugrizao četverogodišnju djevojčicu za lice

Screenshot: YouTube

POSJETITELJI cirkusa u ruskom selu Uspenskoye, Krasnodar, svjedočili su stravičnom trenutku u kojem je cirkuski lav iznenada povukao četverogodišnju djevojčicu u ring nanoseći joj teške ozljede.

Djevojčica je snimljena kako se ustaje sa svog mjesta u prednjem redu da bi otišla iza sigurnosne mreže. Lav je, iako je bio na uzici, potrčao prema djetetu koje je mahalo zastavicom. Trener koji je držao lava nije mogao spriječiti da cirkuska zvijer mahnito pobjegne i ugrize dijete od uha do brade. 

Svjedoci kažu kako je majka dopustila djevojčici da se približi sigurnosnoj mreži. Trener je bespomoćno pokušavao zadržati lavicu koja je na mahanje zastavicom reagirala povlačenjem djeteta u ring i nanošenjem ozljeda.

Tko je krivac za nesreću?

Valentina Pavlova dio je medicinskog tima koji liječi djevojčicu. Trenutno se oporavlja na intenzivnoj njezi u bolnici.

"Sada je u stabilnom stanju i nema opasnosti za njen život", kazao je Edgard Zapashny, direktor moskovskog cirkusa, dodajući kako su za ozljede djevojčice krivi i lokalni cirkus i majka djeteta.

"Čvrsto vjerujem kako je krivnja na vlasniku i voditelju putujućeg cirkusa, treneru lavice i punoljetne osobe koja je pustila dijete iz prvog reda", kazao je Zapashny.

Životinje se i dalje koriste za nastupe u ruskim cirkusima, uključujući i mnoge turneje koje se održavaju diljem zemlje. Ovaj nedavni incident vjerojatno će dovesti do podizanja svijesti o izrabljivanju lavova i medvjeda u opasnim cirkuskim točkama.

Pročitajte više