Članovi kazališta Ulysses nadaju se uspjehu predstave "Marat-Sade"

ČLANOVI Kazališta Ulysses danas su na konferenciji za novinare, uoči premijere predstave "Marat Sade" Petera Weissa, izrazili nadu da će u predstavi publika uživati koliko i ansambl.

"Marat-Sade do sada je najambiciozniji projekt Kazališta Ulysses, kojeg smo vjerujem i više nego dobro pripremili", kazao je jedan od osnivača Kazališta Ulysses i nositelj jedne od glavnih uloga u novoj predstavi Rade Šerbedžija.

Šerbedžija u Marat-Sadeu igra Jean-Paula Marata, a drugu glavnu ulogu, Markiza de Sadea, nosi Zlatko Vitez. Prema njegovim riječima, u hrvatskom glumištu sve je manje velikih predstava "i ja sam stoga vrlo sretan što mogu sudjelovati u jednoj ovakvoj ansambl predstavi jer u ovom komadu svaki pojedinac ima veliku ulogu".

O premijernim izvedbama "Marat-Sadea" govorili su i redateljica Lenka Udovički, dramaturg Vjeran Zuppa, scenograf Zlatko Kauzlarić Atač i skladatelj Nigel Osborne, koji su svi do jednog novu predstavu Kazališta Ulysses ocijenili posebnom.

Svi su oni još jednom s oduševljenjem govorili o prekrasnom prostoru tvrđave Minor na Malom Brijunu na kojem će se igrati i taj komad.

Rade Šerbedžija istaknuo je i činjenicu da se u trećoj sezoni Ulyssesa sve manje govori o politici, a sve više o kazalištu. "Naše su se predstave dotaknule ove treće sezone prave kazališne publike. Kazalište Ulysses nije ekskluzivno kazalište, i ovdje nema ničeg ekskluzivnog, osim samog prostora i prirodnih ljepota Brijunskog otočja", zaključio je Šerbedžija.

Osim Šerbedžije i Viteza, u predstavi igraju i Dubravka Miletić, Katarina Bistrović Darvaš, Darko Rundek, Aleksandar Cvjetković, Lucija Šerbedžija, Jasna Bilušić i drugi.

Pretpremijera nove predstave "Marat-Sade" bit će u četvrtak, a dvije premijerne izvedbe na rasporedu su u subotu, 16., i nedjelju, 17. kolovoza. Predstava će se na Malom Brijunu igrati još od 19. do 25. kolovoza.

Pročitajte više