Čogelja traži da ga se razriješi funkcije Krojfova branitelja

ŠIBENSKI odvjetnik Žarko Čogelja rekao je danas u razgovoru s novinarima da je od predsjednika Županijskog suda u Šibeniku zatražio da ga razriješi funkcije branitelja po službenoj dužnosti Miljenka Žaje Krojfa, u postupku koji se pred šibenskim Općinskim sudom vodi protiv Krojfa i još dvojice optuženih za kažnjivo djelo ucjene.

Čogelja je objasnio kako je to učinio jer se protivi načinu na koji sudsko vijeće, pod predsjedanjem sutkinje Maje Šupe, vodi taj sudski spor, te nakon što mu je odbijen još jedan zahtjev za puštanjem Krojfa iz pritvora, i to bez mišljenja sudske vještakinje iz Splita liječnice Marije Definis Gojanović.

"Po Ustavu nitko nema pravo držati u pritvoru osobu, kojoj takav boravak bitno narušava zdravstveno stanje i koja zbog toga ne može dobiti odgovarajuću zdravstvenu pomoć", tvrdi Čogelja.

Rješenjem Općinskog suda od 7. listopada Krojf je poslan u zatvorsku bolnicu u Zagrebu. Nakon povratka iz bolnice, gdje mu je uzeta mjera za novu protezu, jer Krojf nema jednu nogu, vraćen je u pritvor, u kojemu se zajedno s još dvojicom okrivljenih, Sinišom Šošom i Tončijem Boticom, nalazi od 22. svibnja ove godine.

Čogelja je rekao kako ima saznanja da su punomoći svojim branjenicima otkazali i drugi branitelji zbog "višemjesečnog zadržavanja njihovih klijenata u pritvoru".

Žaju, Šošu i Boticu optužnica tereti da su od rogozničkog poduzetnika Nenada Skejića pokušali ucjenom dobiti novac i tri automobila, prijeteći da će ubiti njega i njegovu obitelj.

Pročitajte više