Ćorić: Nećemo odustati od ideje da potpore povežemo s cijepljenjem

Foto: Željko Hladika/PIXSELL

MINISTAR gospodarstva Tomislav Ćorić predstavio je danas Projekt PVMax vrijedan 1.98 milijuna eura. Odgovarajući na novinarska pitanja koji sektori i dalje mogu računati na potpore za očuvanje radnih mjesta, Ćorić je rekao kako se na međuresornoj razini provode konzultacije na tu temu, one još nisu gotove, ali se ne odustaje od ideje da se to povezuje s cijepljenjem.

 

"Mediteranske zemlje jedva čekaju da se broj zaraženih poveća"

Kazao je da država time želi motivirati sve one koji funkcioniraju na razini države i našeg gospodarstva. "Turistički sektor i sektor usluga nisu samo djelatnici koji su zaposleni samo u hotelima restoranima, tu je zbroj usluga koje se pružaju puno širi", rekao je Ćorić, dodavši da mediteranske zemlje, koje su orijentirane na turizam i iz turizma generiraju većinu svojih prihoda, jedva čekaju da neke od njih zakažu u cijepljenju i da se broj zaraženih poveća.

Upitan što će biti ako ministar financija Zdravko Marić kaže da za one koji nisu cijepljeni povlači sredstva za plaće, Ćorić je odgovorio da podržava sve alate koji će vladi biti na raspolaganju i kojima će se odgovorne nagraditi, a neodgovornima pokazati da to što rade jednostavno nema smisla.

Pročitajte više