Crnogorska oporba prelazi na izvanparlamentarno djelovanje

ČELNICI glavnih oporbenih stranaka u Crnoj Gori dogovorili su se u ponedjeljak da započnu djelovanje izvan crnogorskog parlamenta, rekao je čelnik Liberalnog saveza (LS) Miodrag Živković istaknuvši da je jedini cilj te akcije da se na izvanrednim parlamentarnim izborima, na demokratski način, "sruši režim Mila Đukanovića".

Predrag Bulatović, čelnik Socijalističke narodne partije (SNP) najbrojnije oporbene stranke, kazao je kako su "mitinzi, demonstracije i građanski protesti jedan od najsnažnijih oblika izvanparlamentarnog djelovanja i sredstvo koje ova vlast najbolje razumije".

Lider Srpske narodne stranke (SNS) ističe kako je dogovoreno da će "oporba djelovati jedinstveno, s osnovnim ciljem da se demokratskim, izvanparlamentarnim aktivnostima, dođe do demokratskih izbora i da Crna Gora postane pravna država".

"Ukoliko oporba bude organizirala demonstracije, one će kao cilj imati jedino izbore, a nikako rušenje vlasti s ulice, izjavio je predsjednik Narodne stranke (NS) Dragan Šoć.

Glasnogovornik vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS), Predrag Sekulić današnju je odluku crnogorske oporbe okvalificirao kao "pucanj u prazno".

"Ono što je jasno jest da oporba još uvijek, 11 mjeseci nakon što je doživjela poraz na parlamentarnim izborima nema program s kojim bi izašla pred građane Crne Gore i ponudila alternativu europskom putu i reformama koje provode vlada Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije", kazao je Sekulić.

Pročitajte više