Crobexi stagniraju, u fokusu ulagača dionica Liburnia Rivijera Hotela

Foto: Facebook/ZSE

NA ZAGREBAČKOJ burzi danas prijepodne Crobexi su stagnirali uz nešto veći promet, pri čemu je u fokusu investitora bila dionica Liburnia Rivijera Hotela (LRH), kojom je ostvaren najveći promet, a ujedno je bila i najveća dobitnica. Crobex indeks bio je oko podneva u plusu 0,06 posto, na 1.822 boda, dok je Crobex10 bio u minusu 0,09 posto, na 1.050 bodova.

Redovni promet dionicama premašio je 3 milijuna kuna, što je oko 2,5 milijuna kuna više nego u petak u isto doba. Najveći promet, 1,15 milijuna kuna, ostvaren je dionicom Liburnia Rivijera Hotela. Cijena joj je skočila za više od 6 posto, pa je bila i najveća dobitnica. Kako neslužbeno doznaje Poslovni dnevnik, u procesu dubinskog snimanja te kompanije trenutno su tri investitora te se očekuje da će jedan od njih uskoro predati ponudu za preuzimanje većinskog paketa dionica, koji je već dugo na prodaju.

U međuvremenu, u petak je Nadzorni odbor LRH dao suglasnost za odlazak Igora Šehanovića s mjesta predsjednika uprave LRH-a, nakon sedam godina, s bonusom od 14,14 milijuna kuna. Poslovni dnevnik piše da je odluka o njegovom odlasku odnesena kako bi se što prije raščistila situacija za budućeg vlasnika. Slijedi dionica HT-a, s prometom od 678.000 kuna. Cijena joj ne bilježi promjene u odnosu na petak, te iznosi 148 kuna.

Znatniji promet ostvaren je još i izdanjem Luke Ploče, 178.000 kuna, a među likvidnijima je i najveća gubitnica, s padom cijene za 1,3 posto, na 400 kuna. Uz Liburnia Rivijeru, znatnije je poskupjela dionica FTB Turizma za 3,3 posto, na 1.880 kuna.
 

Pročitajte više