Crvenom bojom napali dom HDZ-ovca u Puli: Pred kućom mu prosvjeduju svaki tjedan

Foto: FAH, 123rf

U NEDJELJU ujutro obiteljska kuća HDZ-ovog pulskog gradskog vijećnika Janka Žužića na Monte Magnu osvanula je s crvenim mrljama na fasadi.

Nepoznati je počinitelj vjerojatno balonima ispunjenim crvenom farbom gađao dvije strane kuće koja je javnosti postala poznata zbog upornih prosvjeda susjeda protiv baznih stanica teleoperatera, montiranih u lažnim dimnjacima na Žužićevom krovu.

"Što da kažem? Nikoga nismo vidjeli niti smo primijetili da se nešto čudno događa. Ne znam tko bi mogao tako nešto napraviti. Na nikoga ne sumnjam. Događaj sam prijavio policiji koja je obavila očevid. Na njima je da odrade svoj posao", rekao je rezignirano Žužić za Glas Istre.

Kazao je i da je na pulskim krovovima velik broj takvih antena, pa ne razumije zašto su građani "uzeli na pik" baš njega.

"Nikad ne bih učinio nešto što šteti meni, a još manje mojim susjedima. Sve sam napravio poštujući zakon i u skladu s onim što kaže Ministarstvo zdravlja. Ljudi bi se možda trebali okomiti na zakon i naš sustav, a ne na mene", odgovorio je Žužić.

Koordinator društva Zdravo naselje Branko Kovačić Vujčić naglasio je da takvo ponašanje ne samo da ne odobravaju, već ih osuđuju te da su njihovi prosvjedi uvijek mirni i u skladu sa zakonom.

"Molimo da osoba ili osobe koje su bacile boju na kuću gospodina Žužića ne rade takve stvari. Mi, kao inicijativa građana, djelujemo mirnim i zakonitim putem. Ukoliko je netko ljut i frustriran do te mjere da bi nanosio štetu navedenoj osobi, nek to ne radi i nek nam se obrati radi razgovora i pomoći. Naše Društvo Zdravo Naselje, ogranak III Valdebek, ne odobrava i osuđuje bilo kakve poduzete radnje koje nanose materijalnu štetu osobi ili vlasništvu osobe zbog koje se održavaju mirni prosvjedi", stoji u objavi na Facebooku.

Pročitajte više