Čučić ponovno odbacio optužbe o zlostavljanju supruge

LJUBOMIR Čučić, bivši glavni tajnik Europskog pokreta, ponovno je danas odbacio tvrdnje supruge o zlostavljanju i ustvrdio da iza njenih postupaka stoji borba za skrbništvo nad njihovo dvoje malodobne djece jer je u tijeku brakorazvodni postupak.

Čučić je na konferenciji za novinare rekao da je njegova supruga prvi put otela djecu u studenome prošle godine te da su djeca vraćena u Hrvatsku temeljem odluke suda u Francuskoj i smještena u njegov dom u zagrebačkoj Trešnjevci. Kazao je da prije bijega i sve do povratka njegove supruge u Hrvatsku, krajem travnja, ona niti pred jednom institucijom kojoj se obraćala nije govorila o zlostavljanju, pogotovo ne nad djecom.

Priča o zlostavljanju izašla je u medije tek po povratku Magali Boers u Hrvatsku, vjerojatno zbog ljutnje na odluku francuskog suda, rekao je Čučić.
Tvrdi da je supruga nakon medijskog istupa djecu ponovno nezakonito odvela u Francusku, te da je zbog toga podnio kaznenu prijavu koju je Državno odvjetništvo odbacilo uz obrazloženje da ne može biti otmice djece jer nema pravomoćne presude o skrbi nad djecom.

Da je to tako onda ne bi niti francuski sud vratio otetu djecu po prvoj presudi, a niti bi protiv mene bila podignuta ponovna optužnica zbog istog kaznenog djela, navodnog oduzimanja djeteta, kazao je Čučić.

Njega je supruga Magali Boers u lipnju ove godine optužila za nasilničko ponašanje u obitelji, nakon čega je podnesena i kaznena prijava.

U srpnju je Centar za socijalnu skrb u Zagrebu djevojčice privremeno dodijelio majci do okončanja brakorazvoda.

Čučić smatra da je dokumentacija koju je predao Centru za socijalni rad, tražeći djecu, upotrebljena vrlo selektivno, da su neki dokumenti izgubljeni, posebno oni koji se tiču zdravstvenog profila njegove supruge.

Prije odluke Centra, Čučić je iz bolnice u Francuskoj, uzeo mlađu kćer jer mu, kako tvrdi, supruga nije dopuštala kontakt s djecom. Policija je nakon toga za njim raspisala potragu koja je nedavno završila nedavnim uhićenjem na granici prilikom ulaska u Hrvatsku iz Slovenije. Čučić tvrdi da je protekla dva mjeseca s mlađom kćeri bio na ljetovanju u Grčkoj.

Nakon uhićenja Čučića kćer je predana majci, a on je zbog oduzimanja djeteta priveden istražnom sucu u Zagrebu koji mu je zabranio približavanje i kontakt sa suprugom i djecom. Na tu se odluku Čučić žalio.

Pročitajte više