Dalekovod treću godinu zaredom osvojio Zlatnu kunu

U SKLOPU svečane Skupštine Hrvatske gospodarske komore, koja je sinoć održana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, po 13. put dodijeljena su priznanja "Zlatna kuna" poduzećima i pojedincima koji su ostvarili iznimne rezultate poslovanja u 2005. godini. Treću godinu zaredom Dalekovod d.d. proglašen je najboljom tvrtkom u kategoriji velikih poduzeća.

U svakoj je kategoriji bilo pet nominiranih tvrtki osim u kategoriji velikih poduzeća u kojoj je zbog jake konkurencije bilo šest nominata. Najboljima iz svake kategorije dodijeljene su tradicionalne nagrade "Zlatna kuna", kojima Komora nagrađuje izvrsnost poslovanja u prošloj godini.

U kategoriji velikih tvrtki već treću godinu zaredom "Zlatna kuna" odlazi u Dalekovod. Đuro Đaković kompenzatori d.o.o iz Slavonskog Broda dobitnik je u kategoriji srednjih tvrtki, dok je za najbolju malu tvrku proglašana tvrtka Šestan-Busch d.o.o iz Preloga.

Nagrada za najbolju banku u 2005. godini pripala je Erste&Steiemarkische banci, a za najbolju osiguravateljsku kuću "Zlatna kuna" je dodijeljena Allianzu Zagreb d.d.

Posebno priznanje - "Kristalnu kunu" dobila je M San Grupa d.o.o, koja je ranije tri godine zaredom proglašena najboljom u kategoriji srednjih tvrtki. M San Grupa distributer je informatičke opreme i softvera, a u 2003. i 2004. bila je proglašena za najbolju malu tvrtku.

"Zlatnu kunu" za inovaciju dobio je Zoran Rudeš dipl.ing. kemije, inovator i vlasnik tvrtke Pond d.o.o. Za životno djelo dodijeljena je Ivanu Paši, umirovljenom direktoru zadarske Tankerske plovidbe za osobiti doprinos razvoju pomorskog prometa i brodarstva u  Hrvatskoj.

Sinoć su predstavljeni i novi proizvodi kojima je na  sjednici Savjeta HGK-a krajem siječnja dodijeljeno pravo korištenja znaka "Hrvatska kvaliteta" i "Izvorno hrvatsko".

I.B.
Foto: FAH

Pročitajte više